Kakan
3 dl vetemjöl
3 dl socker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
150 gram margarin
¾ dl mjölk
¾ dl kokande vatten
3 dl socker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
150 gram margarin
¾ dl mjölk
¾ dl kokande vatten
Glasyr
100 g smör (rumstempererat)
¾- 1 pkt florsocker
2 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
Kakan: Smält margarinet och häll i vatten och mjölk och låt bli varmt.
Blanda alla torra ingredienser och häll i smörblandningen. Rör ner äggen och vispa om ordentligt.
Häll upp i rund form med avtagbar botten (klä gärna botten med bakpapper, alt smöra och bröa).
Häll upp i rund form med avtagbar botten (klä gärna botten med bakpapper, alt smöra och bröa).
Grädda i 45 minuter på 175 grader.
Glasyr: Vispa samman smör, florsocker och mjölk till en mjuk och fast konsistens, tillsätt vaniljsockret och blanda ner det noga. Vispa med elvisp, det är lättast.
Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera ev. med valfritt strössel, jag valde att strö över lite espressoströssel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar